Parintele Arsenie Boca de la Manastirea Prislop

Ultimele articole scrise despre Parintele Arsenie Boca, de la manastirea Prislop

Parintele Arsenie Boca- Tara Fagarasului
Parintele Arsenie Boca- Tara F..

Dacă veţi întreba vreodată un ţăran din satele cuprinse între Braşov, Făgăraş şi Sibiu dacă a auzit de părintele ARSENIE BOCA, faţa lui se va lumina ca o zi de duminică. Te va prinde de mână, te va duce în casă, arătându-ţi-l pe perete, printre icoane. În satele din Munţii Făgăraşului, părintele Arsenie e un sfânt. La 23 de ani de ..

Ajuta-ne pe noi Parinte Arsenie!
Cum ajung la manastirea Prislop, la mormantul Parintelui Arsenie Boca?
Cum ajung la manastirea Prislo..

Posibilitati de a ajunge la Parintele Arsenie Boca, la manastirea Prislop- pe DN67 Râmnicu Vâlcea - Horezu - Tg. Jiu, DN66 Tg. Jiu - Petroșani - Hațeg, DJ687A Hațeg - Silvașu de Sus - Silvașu de Jos - Mănăstirea Prislop;- pe DN7 Pitești - Râmnicu Vâlcea - Sibiu - Sebeș - Simeria, DN66 Simeria - Călan, DJ687 Călan - Silvașu de Sus ..

Ajuta-ne pe noi Parinte Arsenie!
Despre necazurile nostre
Despre necazurile nostre..

Aveti posibilitatea sa descarcati acest material dand click AICI. Mai avem un material Audio numai bun pentru a fi inscriptionat pe CD, si acesta poate fi descarcat AICI, acest material este ideal pentru tinerii credinciosi care vor sa inteleaga mai bine tainele lumii in care traim, si care este scopul vietii noastre. Si daca tot s..

Ajuta-ne pe noi Parinte Arsenie!
Profetii ale Parintelui Arsenie Boca
Profetii ale Parintelui Arseni..

Avem un material despre cateva din profetiile Parintelui Arsenie Boca. Profetiile fac referire in mare parte la tara noastra, bineanteles nu trebuie sa fim speriati de ele, chiar asa spunea si Parintele Arsenie Boca, sa nu fim speriati, sa fim curajosi, si cu credinta in bunul Dumnezeu.- Spunea odata cineva: „Parinte, Ceausescu str..

Ajuta-ne pe noi Parinte Arsenie!
Arsenie Boca, Omul lui Iisus
Arsenie Boca, Omul lui Iisus..

Arsenie Boca, Omul lui IisusCel care a dus o lumânare aprinsă prin furtunăEste considerat de mulţi credincioşi drept „ultimul sfânt al românilor“. Duhovnicul Arsenie Boca şi-a dus viaţa printre fapte considerate miracole de cei care le-au văzut şi vorbe cu tâlc, balansându-se între renumele profetic şi durerile simţite în temniţele..

Ajuta-ne pe noi Parinte Arsenie!
Pelerinaj la „Omul lui Dumnezeu”.
Pelerinaj la „Omul lui Dumne..

Pelerinaj la „Omul lui Dumnezeu”.Pelerinaj la „Omul lui Dumnezeu”.Putine mai sunt reperele crestine ale romanilor. Pelerinajul la Prislop mi-a revelat faptul ca parintele Arsenie Boca, de la a carui trecere la cele vesnice s-au implinit 22 de ani, la 28 noiembrie, este una dintre aceste valori. Oameni din diverse zone ale tarii, ti..

Ajuta-ne pe noi Parinte Arsenie!
P.S. Daniil Stoenescu despre Pr. Arsenie Boca
P.S. Daniil Stoenescu despre P..

P.S. Daniil Stoenescu despre Pr. Arsenie Boca“Oare nu ardea în noi inima noastră când ne vorbea pe Cale – la Sâmbăta, Prislop, Drăgănescu sau Sinaia – şi ne tâlcuia Scripturile?"(cf. Luca 24,32) 28 Noiembrie – o zi cu cruce...*Patericul ne relatează despre un frate care, mergând odată la chilia avvei Arsenie cel Mare din Schit şi t..

Ajuta-ne pe noi Parinte Arsenie!
Romanii din Serbia poarta pe aripile sufletului lor tricolorul romanesc
Romanii din Serbia poarta pe a..

Romanii din Serbia poarta pe aripile sufletului lor tricolorul romanescPS Daniil Stoenescu - - Episcopul romanilor din Voivodina si Timoc - Prea adesea confundam poporul roman cu actuala harta geografica a romanilor. Ca si cum familia noastra s-ar reduce numai la cei cu care locuim sub acelasi acoperis. Asa incat inima noastra nu r..

Ajuta-ne pe noi Parinte Arsenie!
Tamplarul parintelui ARSENIE BOCA
Tamplarul parintelui ARSENIE B..

 Tamplarul parintelui ARSENIE BOCA"Unul ca el se naşte o dată la o mie de ani"I-a sculptat crucea de mormânt părintelui Arsenie Boca. A lucrat, ca tâmplar, alături de el, timp de 12 ani, devenind buni prieteni. Astăzi, Gheorghe Vâlcea este unul dintre puţinii martori ai ultimilor ani petrecuţi pe pământ de părintele Arsenie"Să..

Ajuta-ne pe noi Parinte Arsenie!
Autobiografie dată în arest la Securitate (17 iulie 1945)
Autobiografie dată în arest ..

     Autobiografie dată în arest la Securitate (17 iulie 1945) - Pr. Arsenie BocaSubsemnatul m-am născut în 1910, septembrie 29, în Vața de Sus, jud. Hunedoara. Școala primară și liceul în orășelul Brad, același județ. De pe atunci mi se remarca o anumită înclinație spre singurătate și spre probleme de religie, ..

Ajuta-ne pe noi Parinte Arsenie!
Parintele Arsenie Boca, pictorul de suflete
Parintele Arsenie Boca, pictor..

        „Fiecare dintre noi este pictorul propriei vieţi: sufletul este pânza, virtuţile sunt culorile, iar Hristos este modelul pe care trebuie să-L pictăm.“ Aşa se exprimă Sfântul Grigorie de Nyssa într-una dintre scrierile sale. La fel, părintele Arsenie Boca a zugrăvit mai întâi în fiinţa sa i..

Ajuta-ne pe noi Parinte Arsenie!